لطفا دستگاه خود را در حالت عمودی قرار دهید.
 
فارسی انگلیسی العربیة
کد خبر : 50194
تاریخ خبر : 1403/03/12-13:52
تاریخ به روز رسانی : 1403/03/16-12:19
تعداد بازدید : 556
نسخه قابل چاپ

چگونه کودکان را از موبایل دور کنیم؟

امروزه، موبایل و تبلت ابزارهایی مهم و جدانشدنی از زندگی روزمره است. ورود تلفن همراه و اینترنت به بحث آموزش و تحصیل کودکان میزان استفاده کودکان از تلفن همراه را افزایش داده است.

نویسنده: محمد نظمی

امروزه، موبایل و تبلت ابزارهایی مهم و جدانشدنی از زندگی روزمره است. ورود تلفن همراه و اینترنت به بحث آموزش و تحصیل کودکان میزان استفاده کودکان از تلفن همراه را افزایش داده است.

استفاده بیش از اندازه از تلفن همراه، سلامت جسم و روان کودکان را تحت تأثیر قرار می دهد؛ بنابراین، دور کردن کودکان از موبایل و تبلت علاوه بر ایجاد عادت های مناسب در رفتار کودک، در افزایش سلامتی او نیز مؤثر خواهد بود. روش های مختلفی برای دور کردن موبایل و تبلت از کودک وجود دارد. در ادامه به معرفی این روش ها می پردازیم.

چطوری کودک را از گوشی دور کنیم؟
عوارض وابستگی به تلفن همراه برای کودکان
آسان تر شدن تعاملات و فعالیت های روزانه از جمله مزایای استفاده از تلفن همراه است. بااین حال، از معایب و عوارض تلفن همراه برای کودکان نیز نمی توان چشم پوشی کرد. بروز اختلال در خواب، کاهش تمرکز و قرارگرفتن کودک در معرض کلاهبرداری و سوءاستفاده، از جمله عوارض استفاده از تلفن همراه برای کودکان است.

نور آبی تلفن همراه، موجب بروز ضعف در بینایی کودک می شود. از دیگر عوارض جسمی استفاده از موبایل، چاقی است. هنگامی که کودک زمان زیادی از روز را صرف استفاده از موبایل و تبلت می کند، تحرک جسمی او به شدت کاهش می یابد. به این ترتیب، استفاده از تلفن همراه یکی از عوامل بروز چاقی در کودکان است.

استفاده از تلفن همراه قبل از ۶ سالگی به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود. چنانچه در سنین نوجوانی نیز نحوه استفاده از تلفن همراه، کنترل شده باشد، آسیب های ناشی از تلفن همراه برای او کاهش می یابد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به از چه سنی برای کودک تلفن همراه بخریم؟ مراجعه کنید.

نشانه های وابستگی کودک به تلفن همراه چیست؟
هنگامی که کودک به استفاده از تلفن همراه وابسته می شود، نشانه های رفتاری او، زنگ خطری است که اگر به موقع به آن توجه شود، رفتارهای کودک قابل اصلاح خواهد بود. هنگامی که کودک شما با تلفن همراه به تخت خواب می رود، هنگام غذا خوردن، بازی با تلفن را رها نمی کند، هنگامی که از تلفن همراه دور می شود، نشانه های کلافگی و وحشت و گاهی پرخاشگری را بروز می دهد، به مداخله شما برای ترک چنین عادت هایی نیاز دارد.

چگونه کودکان را از موبایل و تبلت دور کنیم؟
گوشی در دست
دلایل وابستگی کودک به تلفن همراه
نوع رفتار و نحوه برخورد شما با کودک از مهم ترین دلایل وابستگی کودک به تلفن همراه به شمار می رود. کنترل صحیح و به موقع عادت های کودک، روند اصلاح رفتار غلط را آسان تر می کند. کنترل میزان استفاده کودک از تلفن همراه در طول شبانه روز و کنترل نحوه استفاده کودک از تلفن همراه از جمله راه های جلوگیری از وابستگی کودک به تلفن همراه است.

اختلالات روانی کودک، مانند افسردگی نیز از دیگر دلایل وابستگی کودک به تلفن همراه است. هنگامی که کودک به دلیل افسردگی یا عدم دریافت توجه کافی از محیط (والدین)، ترس از تنهایی را تجربه می کند، به سمت استفاده از تلفن همراه و شبکه های مجازی گرایش پیدا می کند؛ بنابراین، حمایت عاطفی از کودک از دیگر راه های جلوگیری از وابستگی کودک به تلفن همراه است.

چه زمان و مکانی برای استفاده از تلفن همراه ممنوع است؟
مدت زمان استاندارد برای استفاده از تلفن همراه برای کودکان، به سن کودک و روش های تربیتی شما بستگی دارد. برای کنترل مدت زمان استفاده کودک از تلفن همراه، استفاده از موبایل را در شرایط خاصی ممنوع کنید.

استفاده از تلفن همراه در تخت خواب، توصیه نمی شود. بنابراین، تا یک ساعت قبل از خواب استفاده از تلفن همراه را برای کودک ممنوع کنید. جمع های خانوادگی و سر میز غذا، از دیگر موقعیت هایی است که استفاده از موبایل برای هیچ یک از افراد خانواده توصیه نمی شود.

در مکان های شلوغ و پرتردد، استفاده از تلفن همراه برای کودک پیشنهاد نمی شود. در چنین مکان هایی احتمال به سرقت رفتن تلفن همراه افزایش می یابد. علاوه بر آسیب جسمی کودک حین سرقت، ترسی که کودک هنگام سرقت تجربه می کند، سلامت روانی او را تحت تأثیر قرار می دهد.

چگونه کودک را به چیزی عادت بدهیم؟
همان طور که می دانید، عادت ها رفتارهای تکرارشونده ای هستند که جنبه آگاهانه ندارند و معمولاً افراد ناخودآگاه به انجام آن اقدام می کنند. عادت های غذایی و رفتاری مختلفی وجود دارند که نهادینه کردن آن ها در رفتارها و تصمیمات کودک، کیفیت زندگی و سلامت کودک را تحت تأثیر قرار می دهند. عادت های مفید دوران کودکی عبارت اند از:

خوردن غذا و نوشیدنی های سالم
مسواک زدن
ورزش کردن
رفتارهای مناسب (احترام به والدین، راست گویی، صبر، قدردانی و )
دوستی با حیوانات
برای ایجاد عادت های جدید در رفتارهای کودک بهتر است به رشد ذهنی و جسمی کودک توجه کنید. روش های مختلفی برای تثبیت عادت های جدید وجود دارد، مانند تقلید از والدین. کودک شما در انجام فعالیت های روزمره، همواره در حال الگوبرداری از رفتارهای شما است؛ بنابراین، پیش از اقدام به تشویق یا تنبیه و سایر اقدامات، رفتار خود را اصلاح کرده و به صورت غیرمستقیم رفتار صحیح را به کودک نشان دهید.

دوستان کودک، مراکز یادگیری و محیط آموزشی از دیگر عوامل تأثیرگذار بر ایجاد عادت های جدید در رفتار کودکان است.

دور کردن کودکان از موبایل و تبلت
وسایل و اسباب بازی
رسانه ها از دیگر ابزارهایی هستند که در روند ایجاد عادت های جدید به شما کمک می کنند. ابزارهای صوتی و تصویری و برنامه های تلویزیون از جمله این رسانه ها هستند. چنانچه میزان استفاده کودک از ابزارهایی مانند تلفن همراه و تبلت را کنترل نکنید، استفاده از این ابزارها تبدیل به عادت های رفتاری جدید در فعالیت های روزمره کودک می شوند.

باتوجه به تمام موارد بیان شده، بهتر است قبل از اینکه استفاده از تلفن همراه به یک عادت و سپس اعتیاد برای کودک تبدیل شود، میزان استفاده از تلفن همراه توسط کودک را کنترل کنید و عادت های مفیدتری را تثبیت کنید.

چه تفریحاتی می توانند جایگزین موبایل و تبلت شوند؟
اگر کودک شما ساعات زیادی از شبانه روز را صرف استفاده از تلفن همراه و تبلت می کند، پیداکردن تفریحات جایگزین در دورکردن تلفن همراه و تبلت از کودک، مؤثر است. چنانچه تفریحاتی که برای کودک انتخاب می کنید مطابق با سن و علایق کودک باشد، یا به عبارت دیگر کودک نسبت به انجام آن ها تمایل نشان دهد، دورکردن تلفن همراه از کودک راحت تر انجام می شود. تفریحات مختلفی از جمله:

کتاب خواندن
دوچرخه سواری
نقاشی کردن
ساخت کاردستی
را می توان جایگزین استفاده از تلفن همراه و تبلت کرد.

مطالب مرتبط: بهترین انواع تفریح برای کودکان
روش های دورکردن موبایل و تبلت از کودکان
روش های مختلفی برای دورکردن موبایل و تبلت از کودکان و اصلاح عادت های آن ها وجود دارد. این که شما به عنوان والدین کودک ساعات خاصی از شبانه روز را در اختیار او قرار دهید، در ارتباطات کودک با شما مؤثر است.

کودکان همواره در حال الگوبرداری از رفتار والدین هستند. بنابراین، چنانچه قوانینی برای استفاده از تلفن همراه در منزل و بیرون از منزل وضع می کنید، عمل کردن به آن کودک را نیز به انجام قوانین وضع شده تشویق می کند.

آموزش نحوه صحیح استفاده از تلفن همراه از دیگر راه هایی است که وابستگی کودک به تلفن همراه را کاهش می دهد. کمک گرفتن از متخصص و مشاوران کودک نیز برای اصلاح رفتارهای کودک به شما کمک می کند. سپردن مسئولیت های جدید به کودک و جایگزین کردن تفریح های موردعلاقه او از دیگر روش های دورکردن موبایل و تبلت از کودک است.

چگونه کودکان را از موبایل و تبلت دور کنیم؟
کودک در حال یازی با مادر
همان طور که می دانید، پاداش و تشویق یکی از راه های مؤثر برای تغییر رفتارهای کودک است. از پاداش و تشویق برای دورکردن موبایل و تبلت نیز می توان استفاده کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به جایزه کودک را چگونه تعیین کنیم؟ مراجعه کنید.

جمع بندی
وابستگی و عادت کودکان به استفاده از تلفن همراه در بلندمدت توانایی برقراری ارتباط با دیگران را از کودک سلب می کند. دوری از سایر همسالان، کودک را از کسب تجربه های جدید محروم می کند و کودک را منزوی می کند. بروز مشکلات جسمی مانند ضعف در بینایی و آسیب دیدن دست ها و انگشتان کودک در اثر استفاده زیاد از تلفن همراه از جمله عوارض استفاده بیش از حد از تلفن همراه است. بنابراین، دورکردن کودک از تلفن همراه سلامت جسم و روان او را تحت تأثیر قرار می دهد.

برچسب ها :

نام*
ایمیل*
نظر*


© 1400 کلیه حقوق محفوظ است | طراح Bizup.ir
x - »